Alla inlägg under juli 2008

Av Linda - 23 juli 2008 09:36

tjaa, har presic en liten stund att pusta ut :)

Lilla Isla har presic somnat .. lill tösen våran!

Hela natten har hon lekt med sin äld,som hon fick av min granne liselott,men fattar inte var ALL energi kommer ifrån... hon sover inte så mkt endå.


Hon är jätte duktig o glad! När man "sch" ar henne så reagerar hon och hon är väldigt kontakt sökande,vilket ja ser som positivt.

Sen tycker ja att det är så kul att mina grannar är helt galen i amstaff .. ahaha

Idag har vi vägt oss och klippt klona för första gången. Det gick jätte bra,hon var lugn och duktigt. Men nu ska vi klippa ofta så att hon lär sig.

Sen väger lilla Isla precis 5 kilo.Hon är jätte duktig när vi är ute,blir mer o mer modig för varje dag som går! Lill tjejen vårna :)

nä ska ta reda på grejjer här hemma nu, måste passa på när hon sover!

kramkram


Av Linda - 22 juli 2008 23:44

Isla har presic haft ett TOK bus men nu har hon somnat med sin nya bästis, en liten älg .. gosse djur från MCDonalds.

Men allt har rullat på TOPPEN! Min kära granne,en äldre dam som har varit helt toppen sen vi flyttade hit.Hon kunde inte tro sina ögon när hon såg lilla Isla, hon tyckte att hon var underbar men även så visade det sig att hon ÄLSKAR amstaff,och själv är sugen på en liten buse. Hennes dotter som oxå är helt underbar, ville bara ta henne och springa hem,det var den vackraste lilla tjejen hon nånsin sett ... O TRO mig , d e hon!


Mass stackarn har fått torkat upp efter ett litet "missöde",men hon har verkligen smörat sig in där.


Så nu har ja en "mammas kärlek" och en "mammas lill gris" hahahha


Jo,var även på djuraffärn idag och köpte en liten "backpack" till Jr så imorgon blir det premiär!! 


                           Bättre uppdatering imorgon!

Av Linda - 22 juli 2008 10:11

Ligger i lillans säng och kollar på TV,brevid mig ligger lilla Isla och snarkar!

Hämtade henne igår kväll .. ÄR SÅÅ LYCKLIG!

Jag kommer skriva mer när ja kommer hem till västerås,ska fara hem på eftermiddan ..


Bilder kommer oxå ... ,men hon är UNDERBAR!


  puss o kram

Av Linda - 7 juli 2008 23:55

Blir så förbannad på människor som undrar VARFÖR jag ska skaffa en "kamphund"?

- Börjar bli så less att jag svarar  .. jag ska hetsa henne och få henne att bli helt manisk och bara vilja hänga i träd.Sen ska jag börja kampa med henne så jag kan stiga i status bland alla "gangsters".Sen ska jag gå runt i centrum och spela ball med henne,och sätta på henne ett fett nithalsband så hon ser EXTRA farlig ut!


MEN SERIÖST ... HALLÅ!!!

Varför skaffar du en "paris" hund?

Varför skaffar du en shäfer?

VArför skaffa du en dalmatiner?

Varför skaffar du en lhasa apso?


FÖR JAG VILL DET!!




angående en gammal artikel på aftonbladet .....

  Kamphundar
PItbull bet ihjäl Terrier på tåg  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2508898.ab

Nu vet jag att det sitter folk i hela Sverige som dömer ALLA "kamphundar" som finns MEN jag vill bara påpeka att det är inte hundens fel att den gör så ... Ett beetende som detta skapas av MÄNNISKAN. Ingen valp föds aggresiv och om du inte tror på mitt ord så kolla på "Mannen som talar med hundar" på TV4+ måndagar kl 20 och repris Lördag tror ja. Cesar har 46 hundar som bor tillsammans och det är allt från små knähundar till Pitbulls och många av hundarna har varit aggresiva men nu är dom lugna och stabila. DET GÅR!

Ur Rasbeskrivning från Wikipedia - Den fria encyklopedin

En amerikansk pitbullterrier är en mellanstor atletisk hund med kort hårlag, och med ett öppet och tillgängligt temperament. Hunden är i motsats till exempelvis en Rottweiler en förarvek hund, vilket i enkel översättning betyder att den inte är hård i temperamentet och försöker testa sin rang i flocken. Det är en människokär hundras mycket tack vare avelsarbetet som i århundraden sållat bort aggressiva hundar. Det gick helt enkelt inte att hantera en aggressiv hund i kampsammanhang, och aggressiva hundar i sin tur brände sitt krut i förtid i matcherna och förlorade. Helen Keller och hennes pitbull Helen Keller och hennes pitbull

Under åren av denna selektiva avel så har man fått fram en hundras som inte har bitvillighet mot människor, och i de fotspåren används många hundar idag som så kallade "nannydogs", på sjukhus och äldreboenden pga. sin tillgivenhet. Helen Keller hade en pitbull som servicehund under tidigt 1900-tal.

Rasen är aktiv och arbetsvillig, skärpan är normalt låg och kamplusten hög. Rasens historia som en allt i allo-hund präglar den än i dag då en APBT kan göra väl i från sig inom så skilda områden som lydnad, traditionellt bruksarbete, weight pulling och agility. Pga. sin höga aktivitetsnivå och den arbetande hundens temperament behöver den en mycket kunnig och engagerad ägare.

I Sverige går det inte att meritera sin hund inom bruksgrenar då den inte är godkänd som ras av SKK. Men i många länder så som USA finns den i toppen av de flesta utmaningar den ställs inför. Den används av polis, väktare, SAR-hundar (räddningshundar) och är mycket väl lämpad för detta tillsammans med en kunnig förare, då hunden har en stor arbetspotential och vilja.


- Jag är själv sugen på att skaffa en liten kamphunds blandning.Anledningen är att jag tycker att dom är fina och sen vet jag att jag kommer att klara av det. Jag kanske kan hålla med om att jag inte tycker att man ska skaffa en pitbull som första hund,eftersom den kräver en fast hand och en stabil flockledare.
Sen ska du veta att en större hund kräver MYCKET motion och aktivitet,du kan inte skaffa en för att glida runt och spela ball,den måste aktiveras.Även det är en anledning till att dom skäller och drar i kopplet när dom ser en annan hund,FÖR DOM ÄR UNDERSTIMULERADE.
Jag kan nästan sätta allt jag har att 80 % av alla "kamphundar" INTE får rätt motion.Men även fast du har en liten hund så BEHÖVER den motion,annars får du ett yrväder hemma och en valp som tuggar på allt,eftersom det är understimulerad.

Min Junior har ALDRIG bitit på nått,varför? För han får den motion och stimulans som han behöver.

Men jag har kompisar som har "kamphundar" och dom är precis lka undebara som en shäfer.
Sen blir jag förbannad över att det inte alls står lika mycket i tidningarna när en annan ras biter en människa eller en annan hund! Jag läste att den hund som biter flest människor per år är SMÅ HUNDAR men det står d ALDRIG någonting om!!  VARFÖR??!!

Jag menar hur många är det inte som säger - Min lilla ängel bet mig men det var inte meningen.Hon/Han älskar mig och vill inte mig nått illa.

HALLÅ!! Varför är det OK?Bara för att dom är små? En sån hund är en renlivsfara att ta med ut,inte för att låta hemsk men en liten hund med ett aggresivt beetende och ett ostabilt pskye är en livsfara för sig själv.
Ge inte din hund en ursäkt för att kunna bita dig,bara för att den är lite och inte kan göra samma skada som en ´"kamphund".

Den hunden som är mest fruktad i mitt område på Bäckby är en blandras hona som är shäfer/pointer/nått mer.
Den hunden har bitit flera hundar, VARFÖR? För hundens ägare är alkolister som ALDRIG går ut med henne,hon får gå korta promenader och har nog inte träffat andra hundar så mkt.
Dom kamphundarna som bor i närheten är så VÄLUPPFOSTRADE och inte alls till några problem.

Juniors första hundkompis var Gucci,en amstaff/pitbull hane.Dom älskade varandra och lekte jätte mkt,träffade flera gånger om dagen.
När Gucci (2år) och Junior (6 mån) lekte så såg det väldigt brutalt ut och jag vet att det var flera pensionärer som ringde polisen för dom trodde att det var bråk.Men det spelade ingen roll HUR hårt/hemskt det såg ut så skadade ALDRIG Gucci,junior utan han uppfostrade han och idag är jag glad att Gucci fanns där när Jr var liten för han skapade grunden och lärde Jr mkt.

Börjar får kramp i fingrarna och värk men DÖM inte alla "kamphundar" bara för detta. Det finns DÅLIGA hundar i ALLA raser! Om du har en åsikt så skriv GÄRNA och om du har en "kamphund" och vill berätta så skriv gärna!

Av Linda - 7 juli 2008 22:47

Det var ett tag sen jag blogga nu men jag har varit FETT upptagen faktisk ;P  hehhe

Tjejen med liv lixom .. ahahha

Jaja iaf så är det BARA 3 veckor kvar tills lilla Isla kommer ..* Jippie*

Har en släng av Cali damp när d gäller Isla ...kan få sånna anfall ibland!


I lördags drog mami och papi till Turkiet .. unnar dom verkligen det!Men när det spö regnar här osså får man ett mess där det står :  40 grader i skuggan,måste ligga i vattnet hela tiden.Var på turkiskt bad det var jätte skönt!

Då blir man lite AVISS!

- Men vad är en bal på slottet som Askungen skulle ha sagt ..  -

Stackarn var ju inte den smartaste hon heller...



Har haft Nelly hela helgen och det har nog varit kul för Jr och en bra uppvärmning tills Isla kommer .. hehe


Eftersom jag är en sån bokmal .. nu garvar nog mina girls ihjäl sig eftersom jag HATAR att läsa. Men nu har jag iaf hittat min första bok att läsa ...

Inte helt OVÄNTAT så är det - Jenna Jameson - Att älska en porrstjärna -


Nån som blev förvånnad .. näe skulle inte tro det .. Tro nu inte att jag är värsta porr freaket .. ja gillar sånna böcker eftersm ja älskar kändisar ...

Men jag måste säga att den är GRYMT bra!Jag kan knappt lägga ifrån mig den,för er som inte gillar att läsa så kan jag rekomendera den.


Sen för ER som gillar så har Tila Teqila skrivit en sex bok , så nu är det bara att springa till bok affären ... ;P


Kom presic hem från sthlm .. träffade mina girls en snabbis,det var skit kul att träffa Baby C eftersom jag inte sett henne så skit länge. Lill gumman var juh i magaluf och tog hand om sig själv. Det verkar som att det var det BÄSTA hon kunde göra och jag är jätte glad för hennes skull! Men ännu gladare att hon e tillbaka! Saknade dig!

Iaf så hade jaa ÄNTLIGEN fått hennes 25 års present som jag o lillan skulle ge henne ... stackarn fyllde år den 27 maj ( hade ja rätt?el vare den 26?d e inte min grej me födelsedagar) o trodde väl att hon inte skulle få nått. Men man kan juh inte direkt säga att din present ska bara beställas,genom en leverantör som är segast i Sverige men den kommer .. Nää men idag fick hon den ... en PLATT TÅNG , helt klart Sveriges bästa,den var bäst i test 2006 men dom hade gjort en koll för ett tag sen och den är fortfarande på TOPP!Finns ingen bättre när man ska använda den på löshår!


Imorgon bitti far jag o peter o hundarna mot sundsvall sen ska jag fara till min farbror ett tag,allt gick jätte bra med operationen iaf och jag tror att han har gått ner nästan 15 kg ... REDAN!

Och imorgon kl 18 ska jag få TAKTILMASSAGE!! Fatta vad underbart!

Näe ska gosa ner mig i soffan nu sen blir det till att sova.. långt att köra imorgon!



Kärlek till mina girls!




Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards