Alla inlägg under december 2008

Av Linda - 20 december 2008 20:41



                       Snart kommer familjen .. Längtar såå mkt !


                KÄRLEK till mina FLICKOR - ÄLSKAR ER GAAALET MKT!

Av Linda - 19 december 2008 05:13




Kan inte sova pga min smärta ... vad ska jag göra ?

Hur ska jag orka kämpa när det ALDRIG blir bättre?

Varför kan inte doktorn höra av sig när han vet hur mycket smärta jag har?


Vill bara vara smärtfri.

Leva ett normalt liv.

Vara ung,man lever bara en gång ...


               

Av Linda - 16 december 2008 18:47


Skjutsade Lillan & Nasti till tåget för ett tag sen ,så nu är det så lugnt här.

Var jätte mysigt att Lillan var här,det känns ALLTID som "Back In The Days" när man var sambo :) Snacka om att man har mkt minnen tillsammmans,såå mkt man bara skrattar åt. Hittade en skiva från 2002, en party skiva som vi ALLTID lyssnade på ..

                              - PARTY -

Ward 21 - Blood Stain

Erick Sermon - React

Ice Rass - Fassy Like You
The Clipse - When´s The last time

Blackstreet - Wiz

TOK -

Mystikal - Danger  mfl

                           - SOFT -

Tex.

Joe - I wanna know

Brian McKnight - 6 8 12  / Anytime / I miss You

Musiq - Dont Change

Erykah Badu - Love Of My Life

Kc AnD Jojo - All My Life

Boys 2 Men - A song for Mama  ( ÄLSKAR dig Mami!!!)

Boys 2 Men - It´s So Hard To Say Goodbye


Sitter och lyssnar på Brian Mcknigt just nu,var säkert 1 år sen jag lyssnade på han sist. Lillan fick flash backs direkt när jag satt på PLAY .. Hahha Spelade SÖNDER hans låtar ... Lillan är skadad 4 life ... hehe

Näe men seriöst så finns det ingen som skriver sånna texter som tex Joe eller Brian, dom är GRYMMA! 



                                 Mys i soffan  - XOXOX


Av Linda - 15 december 2008 23:19


Igår kväll upptäckte jag o Lillan en "böld" på Islas vänstra käkben,det lixom hängde.Ett stort sår och svullnad,men hon var ganska pigg så jag beslutade att vänta tills idag på morgonen med att ringa veterinären.

Så klockan 8 så ringde jag till VÄRLDENS BÄSTA Veterinär som heter Hanna Kullin,hon har både privat mottagning och sen tillgång till Solängens Veterinär AB. Fick en tid klockan 11 så det var ju bara att kliva upp och få i sig frukost och sen försöka få liv i Lillan ... tog väl ca en 45 min och sen har Lillan sin ritual med frukosten så det blev ju PANIK där vid 20 över 10 när det skulle skrapas rutor och rökas ... *hahah* Men vi kom ju iväg och TILLSLUT  kom vi fram efter en bilfärd med 2 förvirrade blondiner .. men Hanna guide oss på rätt väg. Isla var lite nervös och osäker först men hon fick gå runt hemma hos Hanna och nosa vilket är TOPPEN,viktigt oxå innan man börjar att grejja med hunden. Hannas 3 åriga dotter satt med så det var väl lite distraherande för Isla men hon var jätte duktig.Hanna rakade bort pälsen för att kunna titta närmare på såret,och det gjorde ont på Isla Pisla men hon krigade. Hanna bestämde att vi skulle prova med att behandla såret med en salva antibiotika istället för att behandla hela kroppen. Efter undersökningen så satt vi och pratade lite och då la sig isla ner o nästan somnade.Då blev jag så stolt och lycklig,eftersom det betyder att hon var helt avslappnad. Besöket gick på 360 :- och salvan gick på 117 :-, så det vart billigt och BRA! OM jag hade farit till Strömsholms Djursjukhus hade det MINST kostat 2000:- + medicin.


Vi diskuterade också kastrering eftersom Junior har det lite jobbigt med att grann tiken Peggy löper (inne i HÖG löpet nu ). Vill inte vara egoistisk och inte kastrera han för att jag kanske kommer att hitta nån att para honom med. Junior skulle må bäst om han blev kastrerad men det tar endå emot eftersom jag skulle vilja ha en valp efter honom.

Men vi får se hur det går när Isla börja löpa. Hanna tar iallafall 1900:- för kastrering och allt, medans dom andra klinikerna ligger tar från 3500:- och uppåt.


Hanna är billig och super duktig,kan verkligen rekomendera henne om ni bor i Västerås eller i närheten. Ni kan nog tjäna på att ta tåget hit och gå till henne. Bara att söka på Solängens Veterinär AB på Enrio.


Funderar på att börja träna Isla Pisla i WP, WeightPulling.

För att beskriva det kort så är WP en hundsport där hunden ska dra en kärra med vikter i 4,5 meter på 60 sekunder.

Den som drar tyngst förhållande till sin vikt vinner.

Mer om sporten och SWBA, Swedish Working Bulldog Association kan du Kolla in på deras hemsida www.swba.net 
Finns klubbar i Enköping och Stockholm mfl.


Annars har det inte hänt så mkt mer ...Längtar till JUL eftersom Klanen Spjälle ska vara här från den 23 dec - 28 dec .. UNDERBART! Trodde bara att dom skulle stanna nån dag.SÅ det blir mellandags rean me Mami,finns inget bättre än att få vara med mami!


Näe,nu är det dax att krypa ner i sängen med Lillan :)
Imorgon blir det skogspromis innan Nasti Pasti ska fara hem...


Isla Pisla 8 veckor .. DÅ 5 kg NU 19 kg (21kg) ( gått ner 3 kg pga sjukdom)

Av Linda - 12 december 2008 21:44


tjaa

Sitter framför datan o kollar lite bloggar, är såå trött.

Igår var Isla dålig så jag var vaken hela natten för att ge henne näringsdryck,eftersom hon både hade diarre och kräktes.Var så rädd att hon skulle bli uttorkad eftersom hon inte drack själv och lilla energi knippet Isla reagerade knappt när man ropade på henne,vilket är VÄLDIGT olikt henne.Ringde veterinären och dom ville att jag skulle ta tempen på henne,men SÅKLART så hittade jag inte den. Mami köpte en temp till mig för några år.Har använt den några gånger men när jag verkligen behöver den då finns den bara inte.Så det är nått jag ska köpa mig,en temp till hundarna! En hund ska ha 38 grader i temp men ja tyckte att hon kändes varmare men det är ju svårt.

Men idag mår hon bättre men är inte riktigt sig själv men på god väg .. Var så orolig igår! Dom är ju som ens barn,så hemskt att dom inte kan tala om vad som e fel.

Näringsdrycken gjorde underverk. Det bästa är att man kan göra den själv!

Den kan jag verkligen rekomendera att prova och speciellt när din valp/hund har diarre. Då är det Xtra viktigt med vätska. Om valpen/hunden inte dricker den själv så kan man mata med en sked.Jag använder en "spruta" som jag köpt på apoteket för 10 kr.Det tycker jag är bäst.

Näringsdryck

1 liter vatten

1 tsk salt

1 msk socker  (brukar ta hounung)
Sen kokar man upp det lite och sen in i kylen. Jätte lätt och SUPER bra!


Och igår på dan innan Isla blev hängig så var vi iväg och köpte en julgran,så nu är den klädd!Åhh det är juh såå mysigt med julgran.Fina röda och silver kulor,men ska hänga ditt lite godis när det närmar sig jul :) Presic som Mami brukar göra.Det kommer bli trångt på jul men SÅÅ mkt käärlek!


Annars är allt som vanligt med värken,men jag hoppas att läkaren hör av sig till veckan.Är ganska inställd på att jag måste börja med kortison.

 Det kommer bli skit jobbigt men d e ju bara att försöka.

Vet att jag ALLTID skriver det men jag VILL vara FRISK!


  Nu ska ja krypa ner i soffan o tända lite ljus! TOK mysigt :)


    - Tjejer,Jag saknar ER! -

Av Linda - 10 december 2008 20:03


Doktorn ringde idag,vill att jag ska ta prover imorgon.

Vi diskuterade min smärta som bara blir värre ...

Jag frågade om man kan få något starkare smärtstillande men hans svar blev nått som jag gruvat mig för ... KORTISON.

Har känt mig deppig hela dan .. Vill verkligen inte äta kortison igen,nu när jag börjar gå ner i vikt igen. Men som mami sa så har jag inte så mycket till val,antingen har jag ont eller så äter jag kortison och går upp 15 kg ..

Om det blir så igen så vet jag inte hur jag ska palla det psykiskt ... ingen förstår hur det känns att bara öka i vikt utan att man gör nått själv,sen är man hungrig hela tiden och blir aldrig mätt, det är psykiskt frustrerande.

Sist jag käkade kortison så vet jag att jag bröt ihop flera gånger,den här gången känns det ännu värre.

Vet att denna bloggen är tråkig för er men det är så skönt för mig att skriva av mig.



         Ville bara skriva av mig lite,nu back 2 "The Hills"

Av Linda - 10 december 2008 00:17


Kan inte sova pga smärta,har varit ut med dogsen en promis och kom presic in.Måste försöka trötta ut mig själv så blir det lättare att somna ... Hoppas jag iallafall.

Finns några bloggar jag brukar läsa dagligen och jag blir så avundsjuk på dom tjejernas liv .... Vill oxå vara FRISK !Att läsa om hur dom jobbar,fikar på stan,festar,tränar .. Allt det vill jag oxå göra!


Varför var jag tvungen att få denna J***A sjukdom??

Ibland funderar jag på vad man har gjort för att må såhär,att inte kunna få EN enda dag utan smärta ... Hela mitt liv handlar om sjukdomen.

Ibland kan orkar jag inte prata med mina kompisar,ibland orkar jag hitta på nått ..  men oftast får jag säga nej pga smärtan. Man är inte speciellt rolig att vara med när man har riktigt ont .. Jobbigt för dom som är nära att se mig gråta och inte kunna göra nånting.

Men som TUR så är mina närmaste väl medveten om hur jag mår och ingen tar det personligt om jag inte hör av mig elle om jag inte orkar. Jag är såå TACKSAM för att NI förstår,ALL KÄÄÄRLEK TILL ER!!!


Imorgon kommer min "dotter" Sana hit efter skolan och vi ska gå en promis och släppa hundarna. Ska bli underbart,har saknat henne men spenderade lite tid med henne idag. Blev ett besök till Kiropraktikern,bokade sjäkv en tid eftersom min rygg gör så ont. Han verkar jätte bra men det var lite läskigt när man hörde hennes kropp knaka. Skönt att få tänka på nått annat för en lite stund. Även fast hon är ung så förstår hon min smärta.


På Torsdag hoppas vi på en HUND DATE med favvo tjejerna Diva och Molly. Diva är en av Juniors favvo tjejer,förutom "the love of his life" Ebba. Ingen tik kommer någonsin före Ebba ..


Sara & Ebba - Vi saknar ER jätte mkt! Hoppas att vi ses snart! Längesen vi körde en skogs promis!


Stella & Gucci & Cesar - Saknar ER oxå jätte mkt! Hoppas allt är toppen! Lite nyfiken på hur mkt Cesar väger nu,DU måste skicka lite kort 


              Mami & Papi - Saknar ER gaalet & Älskar ER Massor!


Ska försöka sova,om det nu går. Kanske sätter in lite bilder imorgon eller tors :) 


        Sov Gott & Kom ihåg att TACKA Gud varje dag att du är frisk!


                                                  
                       xxooxx

Av Linda - 8 december 2008 20:48

Tjaa!


Har inte bloggat på några dagar men har inte haft ork för det .. för mkt smärta.

Idag har jag gått lite på stan med Junior och Isla bara för ha lite socialträning för Ísla Pisla,hon var jätte duktigt med folk och ljud FÖRUTOM att min lilla "asfaltsbajsar" bajjade utan för PUB,även fast hon bajjade innan jag for. Finns bara ETT ORGINAL !

Imorgon hoppas jag att få tag på reumatologen och säga till läkaren att jag ORKAR inge mer ... Nu måste dom ge mig nån medicin.


För er som inte vet så fick jag diagnosen "Juvenil RA" när jag var 20 år gammal,nu 4 år senare får jag redan på att jag har fått fel diagnos.

I 4 år har jag tagit sprutor 2 ggr i veckan på min själv + andra mediciner för den sjukdomen och fått en MASSA skit för att medicinerna inte har fungerat!

Och nu när jag träffar doktorn i Västerås får jag höra att jag inte har det,att läkarna har satt en diagnos UTAN att göra en utredning. PLUS att "juvenil" betyder barn/ungdom och den diagnosen sätter man bara mellan  0-16 år och jag var 20 år när jag fick min diagnos!

Så för ungefär 2 månader sen så tog dom bort ALLA mina mediciner utan smärtstillande och jag har haft det jätte tufft. Såå MKT smärta och hur mycket tårar som helst ..


Vill bara må bra nu, jag vill ha ett VÄRDIGT liv!

Ett liv när JAG kan bestämma hur jag ska må i kroppen och inte en SJUKDOM som bestämmer.

Jag vill kunna leva som en 24 åring,blir så avundsjuk på alla som kan jobba,plugga,resa och bara LEVA livet!

 Enda sen jag har varit liten har jag gjort nånting,alltid haft en massa projekt och jag la alltid ner 110 %. Hade så mkt drömmar om vad jag ville jobba med .... men nu har jag inte så mycket val.

 Med min värk i fötter,knän och handleder så blir det mycket svårare.


   - Ta ALDRIG ett friskt liv för givet -


Ni kanske undrar hur jag klarar av 2 hundar, en terrier mix och en amstaff/pittis ?


Mina hundar är mitt allt!

Även om jag har så ont så att jag knappt kan gå så KRIGAR jag ut med dom iallafall för glädjen som dom ger mig och den glädjen som jag ser i deras ögon gör mig starkare. Det finns inget jag inte skulle göra för mina hundar.

Min sjukdom har tagit mitt liv men den kommer ALDRIG ta mina hundar. Min smärta finns varje dag men vissa dagar gör det lite mindre ont i knäna/fötterna vilket gör att det är lättare att gå.

Många kanske tycker att det är idiotiskt att ha hundar med min sjukdom och hur den är,men det skiter jag i.

Junior och Isla ger mig så mycket, ett enormt stöd när jag är lessen och dom får mig att kliva upp varje dag. Att komma ut och försöka röra mig. När jag skaffade dom så tog jag på mig ett åtagande och det kommer jag ALDRIG att bryta om jag så ska krypa ut med dom.

Min KÄRLEK till dom är så stark,det är dom som ALLTID är vid min sida.

-------------------------------------------------------------------------------------------


Förra onsdan var jag och Lillan ut,var ju säkert 6 mån minst sedan vi var ut sist.

TACK underbara Boo och Mr K för att ni tog hand om hundarna * Kääärlek*

Var så laddad och hade shoppat jätte fina korsetter och hade på oss jeans och stövlar,var så snygga :)

Sen på kvällen drog vi in till stan och satte oss på Fridays för att senare mingla vidare.

Jag hade så kul,att komma ut och träffa folk PLUS att det var reuonion så man träffade mkt gamla kompisar som man inte sett på säkert 5 år.

Det var sjukt roligt, skrattade ,dansade och minglade på ..
När vi väl gick ut och rökte så ringde vi såklart grabbarna för att kolla hur det gick med våra "bäbisar" och Lillan ville veta om lilla Nasti hade bajsat,så där bland att fulla/glada partypinglor fick jag ju fråga om hon hade bajsat och jag lovar er att vi fick många blickar men vi bara garvade. Vem orkar Bry sig vad folk tycker ? Men man e ju som en liten mami .. Hahha

Alltid hundarna i våra tankar ..

Kom hem vid 4 tiden  och möttes utanför taxin är 3 SUPER glada hundar och två trötta grabbar men en MASSA kärlek. Kvällen blev verkligen KANON!


Tyvärr så började mina knän värka när vi kom upp i lägenheten och jag grät konstant från 04.30 till 11.30 då jag somnade en timme sen var det en massa tårar. Det gjorde så ont i knäna ...

Lillan & Mr K tog med sig hundarna till hundhagen på kvällen så dom fick busa av sig och sen åkte jaa och lillan på MAX för att käka. Förstår att folk kollade konstigt på mig eftersom jag hade gråtit i mer än 12 timmar i sträck så kan du ju tänka dig hur mina ögon såg ut ..

Det var smällen jag fick ta för att jag skulle gå ut!

 Förstår NI varför min sjukdom gör att jag inte kan leva som vanligt...

Men det var värt det MEN det kommer ta ett bra tag innan jag gör om det!


Saknar mig FAMILJ men snart kommer dom eftersom det blir JULFIRANDE här hemma hos oss *smile*

Mami,Papi, Johan, Peter, Moi, My Booo och sen 3 hundar på 68 kvm,kommer bli trångt men UNDERBART!


                                       Love XXOOX

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards